THOSE WHO THINK THEY HAVE NO TIME FOR EXERCISE

WILL SOONER OR LATER HAVE TO FIND TIME FOR ILLNESS.

- EDWARD STANLEY

Myontec

Kuopiolainen Myontec Oy edustaa päälle puettavan älyteknologian huippua maailmalla. Yhtiö on erikoistunut lihasmittaukseen ja siinä käytettäviin sovelluksiin. Myontec kehittää ja valmistaa hyvinvointiteknologiaa sisältäviä asuja, joilla voidaan mitata lihasryhmien aktiivisuutta työ- ja urheilusuorituksen aikana. Puhutaan elektromyografiasta (EMG), eli lihassähkökäyrästä.

– Jos kerran sydäntä voidaan mitata sykemittarilla, niin miksipä ei myös lihaksia voitaisi mitata. Kehitystyö alkoi jo vuonna 2000, selvittää toimitusjohtaja Pekka Tolvanen, joka on ollut mukana kehitystyössä aivan alusta alkaen.

Älykkäät urheiluvaatteet sisältävät patentoitua teknologiaa, joka seuraa lihasten toimintaa mittaamalla lihasten tuottamia sähköisiä impulsseja. Tieto lihasten toiminnasta siirtyy reaaliajassa suoraan esimerkiksi älypuhelimeen, joka taas näyttää lihasten kuormituksen ja kertoo esimerkiksi ylirasittumisesta.

– Olemme tunnistaneet kahdeksan eri toimialaa, joissa tätä teknologiaa voitaisiin hyödyntää. Resurssit ovat kuitenkin rajallisia, eivätkä markkinat ole vielä ollenkaan kypsiä, jatkaa Tolvanen.

Kuuden vuoden ikäinen Myontec on spin-off lääketieteen teknologiaa kehittävästä Mega Elektroniikasta.

–  Sykemittausta on perinteisesti käytetty suoritusten parantamiseen. Viimeiset kymmenen vuotta sitä on käytetty hyvinvointipalveluihin. Lihasmittauksessa sovellusmahdollisuuksia on paljon enemmän, mutta niiden kehittäminen vaatii työtä ja aikaa, muistuttaa Tolvanen.

Markkinoille tullut tuote on nimeltään Mbody ja se on saatettu tuotantovalmiiksi viimeisen reilun vuoden aikana. Vajaan 900 euron arvoinen paketti pitää sisällään sensorivaatteen, mittausmoduulin, ohjelmiston sekä pääsyn interaktiiviseen lihasmittausyhteisöön.

– Olemme tietoisesti keskittyneet kilpa- ja huippu-urheiluun. Tätä innovaatiota voidaan kuitenkin soveltaa melkein mihin tahansa, kuten esimerkiksi kuntoutuksessa, lääketieteessä ja peliteollisuudessa sekä jopa armeija- ja avaruusteollisuudessa, selvittää Myontecin hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski, joka tunnetaan Suomen Urheiluliiton entisenä puheenjohtajana, Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana sekä kahden vuoden takaisen yleisurheilun Helsingin EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Myontecin innovaatio on toistaiseksi ainoa tuote koko maailmassa, joka pystyy mittaamaan lihaskuormitusta ja lihasten toimintaa kenttäolosuhteissa. Vastaavaa on aikaisemmin pystytty tekemään ainoastaan laboratorioissa.

– Innovaatio on mullistava ja aiheuttanee mittavan lihasmittauksen buumin. Tuote on suunnattu kaikille urheiluhifisteille, jotka suhtautuvat intohimoisesti urheiluun ja itsensä kehittämiseen, uskoo Pihlakoski.

Asuilla kyetään mittaamaan lihasryhmien välisiä kuormituseroja ja tasapainoa, huomata piileviä hermolihasjärjestelmän pulmia, arvioida lihastoiminnan yhteyttä suoritustekniikkaan ja taloudellisuuteen sekä seurata ja varmentaa urheilijan kuntoutukseen liittyviä lihasharjoitteita.

Pakettiin kuuluva lihasmittausyhteisö rakennetaan suomalaisen Suunnon verkossa toimivan Movescount.com -palvelun ympärille, jossa on noin 400 000 käyttäjää.

– Sosiaalinen media on meille tärkeä asia ja yhteisöajattelu on toimintamme kulmakivi. Yhteistyö Suunnon kanssa on avainasemassa, painottaa hallituksen jäsen Petri Piipponen.

Innovaatio on ennättänyt herättää kiinnostusta ympäri maailmaa. Esimerkiksi The New York Times -lehti listasi kaksi vuotta sitten maailmanlaajuisesti 32 innovaatiota, jotka muuttavat tulevaisuuden. Myontec oli silloin lehden listalla kolmantena.

Myontec työllistää yhteensä noin kymmenkunta työntekijää. Odotukset kasvun suhteen ovat kovat, koska lihasmittaukselle odotetaan suurempaa kysyntää kuin sykemittaukselle, jonka maailmanlaajuiset markkinat ovat noin 600 miljoonaa euroa vuodessa.

– Meillä on tavoitteena myydä tuotetta miljoonalla eurolla kuluvan vuoden aikana. Se tarkoittaa vähän yli tuhatta myytyä tuotetta, mutta jos 0,25 prosenttia Movescountin jäsenistä innostuu tämän ostamaan, niin sehän on sitten jo siinä, toteaa Pihlakoski.

Myontecin tuotteissa biosignaaleja mittaavat anturit ja muu laitteisto on yhdistetty vaatteisiin, mikä mahdollistaa säännöllisen ja jatkuvan mittaamisen.

Esimerkiksi paidan ja housujen avulla voidaan mitata hartia- ja käsivarsilihasten sekä reisilihasten dynaamista sekä staattista kuormitusta lihasten sähköisen toiminnan perusteella.

Tekstiileihin sulautetut anturit mittaavat lihasten sähköisen toiminnan sekä kuormituksen että palautumisen aikana. Signaalia voidaan seurata reaaliaikaisesti rannetietokoneella tai kännykän avulla. Tulokset voidaan myös siirtää tietokoneelle jatkoanalyysejä varten.

Yrityksen asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi Red Bull High Performance, McLaren Applied Technologies, NHL-joukkue Pittsburgh Penguins, Kuopion Palloseura, KalPa Hockey, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus sekä Englannin Valioliigajoukkue Everton FC.

Myontec Oy on tehnyt toimintansa ajan tiivistä yhteistyötä Kuopio Innovation Oy:n yrityskehityspalvelujen sekä Technopolis Oyj:n kanssa.

Myontec on myös ensimmäisenä kuopiolaisena yrityksenä ehdokkaana Vuoden Liikuntatuote 2013 -kilpailussa, jonka voittaja julkistetaan ensi maaliskuussa GoExpon yhteydessä. Lisäksi Mbody-tuote on mukana Munchenissä tammikuun lopulla järjestettävässä ISPO Brand New-kilpailussa.

Lähde: Myontec Oy

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

Älypöksyille kaavaillaan jättimarkkinoita maailmalla

New York Times rankkasi kuopiolaisen Myontec Oy:n älyvaate-innovaation kolmanneksi artikkelissaan ”32 Innovations That Will Change your Tomorrow”. Yhtiön ensimmäinen tuotesovellus vaatteisiin integroidusta lihasmittalaitteesta on markkinoilla. Etu- ja takareisien lihastoimintaa mittaaville älypöksyille on mahdollista löytää miljoonamarkkinat aktiivikuntoilijoista ja urheilijoista.

Toimitusjohtaja Pekka Tolvanen kertoo arvostetun IMS Recearchin ennustaneen puettavan teknologian saavuttavan 5 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2016. Myontecin kansainvälisesti patentoitu lihasmittausjärjestelmä on lajissaan ensimmäinen. Toistaiseksi se on ainoa markkinoilla oleva menetelmä, joka liikkuu käyttäjänsä mukana ja on helposti yhdistettävissä päätelaitteeseen.
Moottorin mittaus
Sykemittari on jo pitkään ollut kuntoilun arkipäivää. Se paljastaa hyvin, mitä ihmisen ”bensapumpussa” tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Tuotepäällikkö Jukka Kähkönen kertoo, että Myontecin Mbody:ksi ristitty tuote laajentaa mittauksen koko ”moottoriin”. Sen avulla pystytään mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu suorituksen aikana. Sykemittarin pannan kaltaiset anturit välittävät tiedon lihaksen sähköön perustuvasta toiminnasta suomalaisvalmisteiseen mittayksikköön. Tämä vyötärölle sijoittuva pieni laatikko antaa uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Kyseinen tieto johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja siten yhä parempiin tuloksiin. Tolvanen uskoo, että lihasmittauksella tulee olemaan pian suurempi merkitys valmentautumiseen kuin pelkällä sykemittauksella.
Tarkasti markkinoille
Kuopiossa kehitetyn lihasmittauksen mahdollisuudet ovat valtavat. Se on sovellettavissa tietokonepeleihin, ergonomiaan, lääketieteeseen, kuntoutukseen, käytännössä kaikkeen, missä lihastoimintaa halutaan mitata. Tämä teknologia mahdollistaa myös vaikka vinttikoirien tai ravihevosten mittaamisen.
Myontec on päättänyt pitää auki kaikki ovet uusille ideoille ja ennen kaikkea investoreille. Markkinoille päätetiin kuitenkin lähteä hakemalla mahdollisimman suurta urheilijajoukkoa. Niinpä Mbody-älypöksyt suunniteltiin multi-sport ja kestävyyslajien harrastajia, kuten juoksijoita ja pyöräilijöitä hyödyntäväksi.
Kähkönen kytkee oman pyöräilylenkki-informaationsa yhteistyökumppani Suunto Oy:n Movescount.com -palveluun. Näyttöön ilmestyy GPS-karttakuva reitistä ja diagrammi miehen reisilihasten toiminnasta kullakin osuudella. Parilla klikkauksella selviää, että aloittelevan pyöräilijän kuormitus kohdistuu nousuissa liikaa etureisiin. Myös oikean takareiden lihasjumi näkyy ensimmäisen puolen tunnin aikana kohonneena kuormituksena. Tämän hän pystyy näkemään ohjaustankoon sijoitetusta älykännykästään jo suorituksen aikana.

Huippukumppanuuksia
Myontecin ydinryhmän miehet ovat verkostoituneet huippu-urheilun vaikuttajien kanssa jo aikaisemmissa ammateissaan. Ex-lentopalloilija ja nykyinen Myontecin myyntipäällikkö Markku Eskelinen kertoo, että yhtiön teknologiaa on testattu käytännössä esimerkiksi Suomen alppi- ja maastohiihtojoukkueissa, formula ykkösissä ja Englannin liigassa. Liikuntatieteellinen yhteistyö ulottuu Suomen osaajista aina Kiinan Chengdun urheiluvammoja tutkivaan yliopistoon. Suuri määrä eri urheilulajien ammattilaisia löytää lihasmittausteknologialle koko ajan uusia käyttömalleja. Reaaliaikainen tieto lihaksen toiminnasta lisää mahdollisuuksia harjoitella paremmin. Kestävyyslajeissa tieto auttaa hiomaan tekniikkaa vähemmän kuluttavaksi. Nopeus- ja voimasuorituksissa ratkaisevat puolestaan pikkuriikkisetkin parannukset lihaksen toiminnassa.
Ilman rajoja
Hallituksen puheenjohtaja Antti Pihlakoski sanoo, että pienen High Tech-yrityksen on tärkeintä pitää jalat maassa, vaikka mahdollisuudet ovat pilviä korkeammalla. Jokaisen eri tuotesovelluksen tekeminen vaatii ennen kaikkea aikaa ja rahaa. Kuopiolaisinnovaation mahdollisuudet eivät tunne rajoja. Pihlakoski katsoo täppäriltään Golden Gavian etusivun avaruuskuvaa ja hymyilee:
- Astronauttienkin lihastoiminta on hyvä mitata.

- See more at: http://www.goldengavia.fi/fi/nakokulmia_kansainvalistymiseen/new+york+timesin+rankkaama+innovaatio+-+myontec+oy/#sthash.6zu64FA9.dpuf

SPORTO - High Performance

Finnish expert organization helping you to enhance your performance, prevent injuries and speed up rehabilitation. Our core values are based on latest research and evidence. We are just for you.

Contact us

  •   Address: Microkatu 1, 70210 Kuopio

  •   Phone: +358 (0) 44 0670136

  •   Email: sales(at)sporto.fi